LeerKracht

Je kunt met mij contact opnemen voor kleine en grote vragen die je hebt over je kind met een leerprobleem. Dat kunnen kinderen zijn die boven óf onder de maat presteren. Als je kind zich verveelt op school omdat het leren hem heel gemakkelijk af gaat bijvoorbeeld. Of als je kind het op school niet lijkt te kunnen bijbenen. Dan kan ik je meer inzicht geven in de leerproblematiek van je kind en je praktische handvatten geven.

Totaalbeeld van je kind

Ik kijk naar hoe je kind informatie verwerkt binnen zijn leefwereld, dus zowel thuis als op school. Daarvoor praat ik eerst met jou als ouder om een idee te vormen over wat er mogelijk aan de hand is. Daarna ga ik verdere informatie verzamelen door bijvoorbeeld psychologisch onderzoek te doen, te praten met school of eerdere onderzoeksgegevens te bekijken. In het psychologisch onderzoek staat de manier waarop je kind informatie verwerkt centraal. Alle functiegebieden van de hersenen worden dan ook in kaart gebracht. Hierbij kun je denken aan aspecten als de intellectuele vermogens, concentratie, geheugen, taal en motoriek. Dat maakt het beeld van je kind compleet. Afhankelijk van de vraag zal dit meer of minder uitgebreid gebeuren.

Ik geloof niet in het meteen opplakken van labels of diagnoses. Daar help je vaak een kind niet verder mee en het biedt ook niet altijd een oplossing voor het probleem waar je mee zit. Het belangrijkste is dat je als ouders een goed en volledig beeld hebt van hoe je kind functioneert en welke aspecten daarop van invloed zijn. Dan kun je als ouder begrijpen wat er gebeurt en kunnen we samen op zoek gaan naar de beste manier om je kind te helpen.