Wie ik ben

Mijn naam is Karin Kortmann. Als neuropsycholoog houd ik me bezig met de manier waarop je hersenen informatie verwerken. Inzicht in deze informatieverwerking is vaak de sleutel tot de oplossing van de vragen die ouders en kinderen aan mij stellen. Door mijn inzichten zoveel mogelijk te delen met alle betrokkenen kunnen steeds meer kinderen vanuit hun eigen LeerKracht het maximale uit zichzelf halen en gelukkig worden.

Ik werk al 18 jaar met veel plezier met kinderen en hun ouders. Tijdens mijn loopbaan is mijn passie ontstaan voor kinderen met leermoeilijkheden maar ook de betekenis hiervan binnen het gezin waar het kind opgroeit. Sinds 2017 ben ik mijn eigen praktijk gestart waarin de zorg persoonlijk en op maat is. Daarnaast werk ik met veel plezier binnen een instelling voor de jeugd-GGZ (geestelijk gezondheidszorg) eveneens met kinderen met leer- en informatieverwerkingsproblemen en hun ouders. Ik geef les bij RINO Zuid waar ik jonge collega’s het vak leer. Ik geef consultatie aan scholen en vakgenoten.

Ik geloof in persoonlijke aandacht in een vertrouwde omgeving. Dat is waarom ik ervoor kies zoveel mogelijk bij de mensen thuis te komen. Bijkomend voordeel is dat ik zo flexibel ben en de afspraken kan inplannen waar en wanneer het jou het beste uitkomt.

Mijn passie: kinderen weer vol zelfvertrouwen laten leren

Kinderen waarbij het leren niet vanzelf gaat, hebben het daar meestal niet makkelijk mee. Er is gebleken dat een kwart van de kinderen de basisschool verlaat met een leerachterstand van 2 jaar of meer. Dit is vaak niet nodig als maar op tijd duidelijk wordt wat er aan de hand is en hoe je dat het beste kunt aanpakken. Mijn doel is om de kinderen te leren hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik vind dat geen enkel kind het geloof in zichzelf mag verliezen omdat het leren moeilijker gaat. En geen enkele ouder mag het vertrouwen in zichzelf verliezen omdat zijn kind moeilijker leert.

Door mijn positieve en verbindende aanpak voelen jullie je gehoord en begrepen. Zo wordt snel duidelijk waar het echt om gaat. Vanuit het vertrouwen dat dan groeit kan je kind laten zien wat het werkelijk kan en wat nog moeilijk is. Voor mij is dat een vanzelfsprekendheid die dan ook altijd centraal staat in het contact tussen mij en je kind. Ik heb gezien dat elk kind de kracht heeft om tot leren te komen, hoe moeilijk het ook gaat. Daarom heet mijn praktijk ook LeerKracht.

Mijn werkervaring en kwalificaties

Mijn specialisme zijn leerproblemen. Ik ben in 1999 cum laude afgestudeerd in de richtingen Neuropsychologie en Kinder- en jeugdpsychologie. Sinds 2008 ben ik in het BIG-register geregistreerd als gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Dit betekent dat ik wettelijk geregistreerd ben, opgenomen in het overheidsregister Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg van het ministerie van VWS. Mijn BIG-registratie kun je beschouwen als een BOVAG-garantie voor de kwaliteit van mijn werk. Je kunt me in het BIG-register opzoeken  om na te gaan of ik bevoegd ben om als psychologe te werken. Mijn BIG-nummer is 89910731125.

Ik ben aangesloten bij bij de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten, de LVVP (www.lvvp.info) en bij het NIP, het Nederlands Instituut voor Psychologen (www.psynip.nl).